Nincs Időnk Rossz Könyvekre - #NIRK
Donation page
Szeretnénk egy évente ismétlődő ösztöndíj programot indítani, amivel kezdő íróknak segítünk a tudatos pályaépítésben. Emellett kialakítani egy alkotói teret, ahol tudásunkat megosztva képzünk írókat és leendő kiadói munkatársakat (pl. irodalmi szerkesztőt).

Célunk támogatni a minőségi magyar irodalmat - könyvszakmai és írói képzésekkel -, és új utat mutatni számukra a sikeres karrierúthoz és az ismertséghez, elismertséghez.

ÖT féle ösztöndíjat szeretnénk évente odaítélni, pályázat útján.

1. Kezdő íróknak (6 kezdő írókurzus díjmentes részvételét biztosítva, 6x45.000 Ft értékben)
2. Haladó íróknak (6 haladó írókurzus díjmentes részvételét biztosítva, 6x75.000 Ft értékben)
3. Kiadói szerkesztőknek (10 alkalmas - BASIC Level kiadói szerkesztőképzésen díjmentes részvételt biztosítva, 90.000 Ft értékben)
4. Kiadói szerkesztőknek (30 alkalmas - ADVANCED Level kiadói szerkesztőképzésen díjmentes részvételt biztosítva, 350.000 Ft értékben)
3. Kiadói szerkesztőknek (60 alkalmas - HIGH Level kiadói szerkesztőképzésen díjmentes részvételt biztosítva, 935.000 Ft értékben)

Pályázni a 2024-es Ünnepi Könyvhét záró napjáig lehet. Részletek a facebook oldalunkon (@nevesirokiskolaja).

Emellett szeretnénk egy saját helyet létrehozni, ahol valódi közösségé formálódhatunk. Ahol az irodalmi élet szereplői tapasztalatot és tudást cserélhetnek, ahova örömmel jönnek és fejlődnek. Szerzők és könyves szakemberek. Egyaránt.

Mert szükség van jó könyvekre, hisz egy olvasónak, vagy kiadónak sincs ideje rosszakra. Kiváltképp akkor, ha azokat kortárs magyar szerzők alkotják meg. Véleményünk szerint:

Nincs rossz könyv, csak gyakorlatlan szerző és gyenge szerkesztés!

Ez az a mondat, amiért sokan küldenének minket a máglyára, de semmi baj. Mi szeretjük a meleget. Szeretjük a kihívásokat is. A rossz könyveket viszont nem.

Hogy mit értünk mi rossz könyvek alatt? Azt,

¤ amikor egyértelműen kiderül, hogy a kéziratot se nem szerkesztették, se nem korrektúrázták, csak öncélúan (szakmai ismeretek hiányában) megjelentették és kereskedelmi forgalomba hozták, vagy
¤ amikor a kivitelezés hagy kivetnivalót, sem a borító, sem a beltartalom, sem a nyomdai kivitel nem tükrözi értő kezek munkáját (pl. rossz könyvméret, rossz papírválasztás, idejét múlt a borító, vagy épp nehéz olvasni a történetet a rossz tipográfia miatt), vagy
¤ amikor szerkesztésre hivatkozva csak korrektúra történik (értsd: akadnak mondatok a kiadványban, amik sokadik olvasásra is nehezen értelmezhetők, vagy pl. rossz a szavak sorrendje, a karakterek laposak, információ ismétléstől hemzseg a történet, esetleg túlírástól, vagy épp a hiányzó háttérinformációk, logikai ellentmondások miatt válik érthetetlenné a mű).

Ezek mind elkerülhetőek lennének. Hozzáértők bevonásával. Igényességgel.

Támogasd a Neves Írók Iskolájának küldetését a kortárs irodalom minőségének javításáért, amelyet a hazai szerzők és szerkesztők újszerű oktatása révén kívánunk elérni.

Úgy gondoljuk a szakmának új látásmód, felfrissülés kell. Ideje tudatosan építeni az írói és szerkesztői karriereket. Mert a jó könyvekhez e két szereplő megléte elengedhetetlen. Ezért teszünk minden nap. Ezért tehetsz Te is, amennyiben támogatsz minket.

Még jobb ötlet! Légy a részese!

Legyél te is egy a szerzők, szerkesztők legújabb generációjának, akik elhozzák a várva-várt változást! Tanulj új szakmát, építs különleges karriert!

Mi - együtt - már öt éve ezen munkálkodunk és szeretnénk újabb szintre lépni, még több írótehetséget felkarolni; utat mutatni számukra az irodalom varázsos - bár sokszor nehéz - világában, hogy az olvasók megismerhessék és a szakma is elismerhesse őket.

Hogy a szerzők mindezt a minőség mellett elköteleződve tehessék meg, irodalmi szerkesztőkre is szükségük lesz. Épp ezért döntöttünk amellett, hogy több mint 100 könyv szerkesztése, kiadása és többezer elolvasása után szerkesztői tudásunkat is elérhetővé tesszük.

Ezen a felületen támogathatod törekvéseinket és kedvező - 40-50%-kal csökkentett - áron vásárolhatsz kezdő, haladó írókurzusaink közül, valamint kiadói szerkesztő képzéseinkből.

* * *

Biztosan veled is megtörtént már, hogy egy pocsék nap után hazaestél és csak egyetlen dologra vágytál: olvasni. Egy jó könyv társaságában eldőlni a kanapén, majd a lapokba merülve megfeledkezni a világról. Aztán valami nem stimmelt...

Egyik oldal jött a másik után, te viszont nem faltad azokat, inkább majd' kiköpted a sorokat. Kusza mondatok, döcögős történetvezetés, idegesítő logikai bakik, rémes párbeszédek, és agybajt okozó helyesírási hibák. Nemhogy nem sikerült megfeledkezni a világról, de legszívesebben a falhoz vágtad volna a könyvet, amiért egyébként pénzt adtál ki, napjainkban nem is keveset. Nem ezt vártad.

Csalódottságod pedig akkor szökhetett az egekbe, amikor rájöttél, hogy egy magyar szerző könyve művelte ezt veled.

Tedd a kezed a szívedre: a tudat, miszerint honfitársad keze munkája volt eme „remekmű”, tripla olyan idegesítő volt, ugye? És ha egymás után több ilyen "minőségű" magyar könyv akadt a kezedbe, mérgedben minden magyar szerzőt leírsz és megfogadod, hogy kortárs magyar szerzőt nem olvasol? Hallottunk már ilyet.

Először is nyugalom, ezekkel az érzésekkel nem vagy egyedül.

Mi már csak tudjuk: szakmabeliek vagyunk. Közvetlen közelről látjuk, érezzük, tapasztaljuk, milyen hatást gyakorolnak a könyvpiacra és a magyar szerzők hírnevére a szöveggondozás nélkül, otromba tördeléssel, silány borítóval, futószalagon érkező könyvek. Pl. Adott „kiadók” úgy hirdetik szolgáltatásaikat, hogy „Néhány hét múlva kezedben tarthatod a könyvedet.”. Ez nagyon nem jó! Egyik érintettnek sem.

Kinek a hibája ez? A szerzőé? Részben. Viszont nem szándékosan. Mert ő nem biztos, hogy igénytelen, mint inkább naiv és tudatlan. Nem tudhatja azt, amiről nem kap tájékoztatást. Ő csak reményekkel telve kopogtat a kiadók ajtaján, és bárkire hallgatni fog, aki valóra váltja az álmát. Még akkor is, ha az futószalag-könyvként kerül ki a nyomdából.

Akkor ki tehet róla? A szerkesztő? Részben. Mert ő úgy dolgozik, ahogy azt másoktól látta vagy ahogy a kiadó azt meghagyja neki. „Elolvasom és átírom” vagy „elolvasom és pár szót kicserélek” módiban. Mert sajnos legtöbbször ez a kettő létezik. A szerzőt kihagyva, önkényesen módosítva, törölve, átírva, fittyet hányva a karakterek egyediségére, a hitelességre, logikai bakik tömkelegére. Mert „jól van az úgy”.

Hát köszönjük szépen, szerintünk meg nincs!

Nincs időnk rossz könyvekre! De még inkább nincs időnk rossz könyvek miatt bosszankodni, és főleg amiatt, miért és hogyan jutott ide ez a szakma. Vajon hogyan válhatott egy ilyen "értéket" képviselő gépezetté? Mint valami daráló...

Bosszantó. Ugye?!

Viszont a helyzet az, hogy ezen pörögni semmi értelme, mi energiát sem akarunk rá pazarolni. Ezért úgy döntöttünk, változtatunk ezen a sémán.

Célunk ezért nem kevesebb, mint egy olyan komplex oktatási metódus kialakítása és elindítása, működtetése, amellyel a szerzők és szerkesztők olyan generációját nevelhetjük ki, akik szépen, lassan változást hozhatnak a könyvkiadás megkövült, ugyanakkor felgyorsult és pénzéhes gyakorlatába.

Ehhez szeretnénk saját helyszínt is biztosítani, ahol a hét szinte bármely napján találkozhatunk, megoszthatjuk tapasztalatainkat egymással, ahol az eddigi online képzéseink végre személyes formát ölthetnének, hogy így még több interakciót eredményezve, sokkal gazdagabb tudást vihessenek magukkal tanulóink és közösségünk tagjai.

Mert a célunk közös:
Minőségi magyar könyveket a polcokra és a minőségi könyveket az olvasók kezébe!

Hisszük, hogy a változást itt és most kell elkezdeni.

A Neves Írók Iskolája a klasszikus szöveggondozást (értsd: alkotói munka szerző és szerkesztő között) képviseli a könyvkiadás területén; ezzel együtt azt kívánjuk, hogy olyan szerzők és szerkesztők hagyják el az iskolánk padjait, akik a könyvpiaci szereplők közé változást hozhatnak minőséget képviselő szemléletükkel.

Olyan szakembereket nevelünk, akik tisztában vannak vele, mi képviseli a legmagasabb színvonalat a könyvkiadás területén, és nem hagyják magukat elsodorni a tömeggyártmányú kiadványok felé.

ÍRÓ és SZERKESZTŐ

Ők a könyvkiadás két alappillére, akiket semelyik kiadó sem hagyhat figyelmen kívül. Akik, ha leteszik a voksukat az értékteremtő, minőségi könyvkiadás mellett, és kiállnak az elhatározásukért, akkor legyen bár a kiadó a „futószalag” híve, akkor is kénytelen lesz meghajolni és elindulni a változás útján.

Képzéseink mind ezt a célt szolgálják. Nagyon szeretnénk már kilépni az online térből, és valódi, alkotói közösségé válni, írók-költők és könyves szakemberek számára. Mert együtt ez is könnyebb.

Termékünk a lehető legértékesebb: a tudás. A célunk pedig a létező legnehezebb: változást indikálni.

A képzéseinket az írókra és a szerkesztőkre specifikusan alkottuk meg annak függvényében, hogy milyen ismeretekre, szakértelemre, gyakorlatra van szükségük ahhoz, hogy a lehető legjobb munkát végezzék a maguk területén.

Az oktatások tematikáját az elmúlt kilenc évben a könyvpiacon szerzett gyakorlatunk és tapasztalataink alapján állítottuk össze, a szakmában eddig eltöltött időnkben pontosan fel tudtuk mérni, milyen hibákba futnak bele újra meg újra a szerzők és a szerkesztők, mik azok a pontok a könyvkiadás folyamatában, amelyek rendre sérülést szenvednek el és elhanyagolják őket.

A tananyag részét képezi olyan ismeretek átadása is, amelyek semmilyen más oktatás során nem érhetők el. Mert mi nem egyszerűen írástechnikát, irodalomtörténetet, zsánertípusokat vagy karakterábrázolást tanítunk. Mi azt mutatjuk be, amit senki más nem: a valóságot a hazai könyvpiacról.

Nem hiszünk a mézesmadzag húzogatásában. Nincs okunk hazugsággal magunkhoz édesgetni. Idővel úgyis ráébredsz a realitásokra. Szerintünk fontos, hogy tisztában legyél azzal, mibe vágsz bele. Ismerd a nehézségeket és a képzéseinken megszerzett tudással könnyíts azokon.

Tudásmegosztás. Együttműködés. Hosszútávú tervek.

Kezdjük el! Vágjunk bele! Váltsd meg a belépődet most a könyvek világába! Építs szerkesztői karriert a minőségi könyvkiadás szolgálatában. Mert csak így érdemes…

Tanulj nálunk, majd dolgozz velünk.

Ne feledd, vásárlásoddal hozzásegítesz minket egy "saját" helyhez, ahol majd a hét szinte minden napján személyesen fejlődhetsz, tanulhatsz, és Te is része lehetsz egy pezsgő irodalmi közösségnek.

Amennyiben kérdésed, ötleted, javaslatod van, írj nekünk bátran az info@nevesirokiskolaja.hu emailcímünkre.
Támogató Mini - 1x
1000 HUF  
I support
Támogatásod perceken belül
megjelenik az Alkotó számláján.
Köszönjük a támogatói hozzáállást, mellyel Te is tenni akarsz a magyar irodalom minőségének növeléséhez, mind a szerzők, mind a háttérben munkálkodók képzési lehetőségeinek biztosításával.

Minden kedves Támogatónknak 5% kedvezményt biztosítunk (egyedi kuponkóddal) valamelyik képzésünk árából, mely a támogatás időpontjától 12 hónapig használható fel.

Köszönjük a támogatásod.

Ne feledd, vásárlásoddal hozzásegítesz minket egy "saját" helyhez, ahol majd a hét szinte minden napján személyesen fejlődhetsz, tanulhatsz, és Te is része lehetsz egy pezsgő irodalmi közösségnek.
Támogató Mini - Rendszeres
1000 HUF Monthly
I support
Támogatásod perceken belül
megjelenik az Alkotó számláján.
Minden kedves Támogatónknak 5% kedvezményt biztosítunk (egyedi kuponkóddal) valamelyik képzésünk árából, mely az első támogatás időpontjától 12 hónapig használható fel, a soron következő befizetéssel pedig +1 hónappal meghosszabbodik a lejárati ideje.

Emellett a második hónaptól 500 Ft/hó értékű kedvezménykupont biztosít a Támogatónknak a shop.konyvmogul.hu könyves webáruház; minden kupon 3 hónapig érvényes.

Köszönjük a támogatásod.

Ne feledd, vásárlásoddal hozzásegítesz minket egy "saját" helyhez, ahol majd a hét szinte minden napján személyesen fejlődhetsz, tanulhatsz, és Te is része lehetsz egy pezsgő irodalmi közösségnek.
Támogató Alap - 1x
5000 HUF  
I support
Támogatásod perceken belül
megjelenik az Alkotó számláján.
Köszönjük a támogatói hozzáállást, mellyel Te is tenni akarsz a magyar irodalom minőségének növeléséhez, mind a szerzők, mind a háttérben munkálkodók képzési lehetőségeinek biztosításával.

Minden kedves Támogatónknak 10% kedvezményt biztosítunk (egyedi kuponkóddal) valamelyik képzésünk árából, mely a támogatás időpontjától 12 hónapig használható fel.

Köszönjük a támogatásod.

Ne feledd, vásárlásoddal hozzásegítesz minket egy "saját" helyhez, ahol majd a hét szinte minden napján személyesen fejlődhetsz, tanulhatsz, és Te is része lehetsz egy pezsgő irodalmi közösségnek.
Támogató Alap - Rendszeres
5000 HUF Monthly
I support
Támogatásod perceken belül
megjelenik az Alkotó számláján.
Minden kedves Támogatónknak 10% kedvezményt biztosítunk (egyedi kuponkóddal) valamelyik képzésünk árából, mely az első támogatás időpontjától 12 hónapig használható fel, a soron következő befizetéssel pedig +1 hónappal meghosszabbodik a lejárati ideje.

Emellett a második hónaptól 2.000 Ft/hó értékű kedvezménykupont biztosít a Támogatónknak a shop.konyvmogul.hu könyves webáruház; minden kupon 6 hónapig érvényes.

Köszönjük a támogatásod.

Ne feledd, vásárlásoddal hozzásegítesz minket egy "saját" helyhez, ahol majd a hét szinte minden napján személyesen fejlődhetsz, tanulhatsz, és Te is része lehetsz egy pezsgő irodalmi közösségnek.
Támogató Kiemelt - 1x
10000 HUF  
I support
Támogatásod perceken belül
megjelenik az Alkotó számláján.
Köszönjük a támogatói hozzáállást, mellyel Te is tenni akarsz a magyar irodalom minőségének növeléséhez, mind a szerzők, mind a háttérben munkálkodók képzési lehetőségeinek biztosításával.

Minden kedves Támogatónknak 20% kedvezményt biztosítunk (egyedi kuponkóddal) valamelyik képzésünk árából, mely a támogatás időpontjától 12 hónapig használható fel.

Köszönjük a támogatásod.

Ne feledd, vásárlásoddal hozzásegítesz minket egy "saját" helyhez, ahol majd a hét szinte minden napján személyesen fejlődhetsz, tanulhatsz, és Te is része lehetsz egy pezsgő irodalmi közösségnek.
Támogató Kiemelt - Rendszeres
10000 HUF Monthly
I support
Támogatásod perceken belül
megjelenik az Alkotó számláján.
Minden kedves Támogatónknak 20% kedvezményt biztosítunk (egyedi kuponkóddal) valamelyik képzésünk árából, mely az első támogatás időpontjától 12 hónapig használható fel, a soron következő befizetéssel pedig +1 hónappal meghosszabbodik a lejárati ideje.

Emellett a második hónaptól 5.000 Ft/hó értékű kedvezménykupont biztosít a Támogatónknak a shop.konyvmogul.hu könyves webáruház; minden kupon 12 hónapig érvényes.

Köszönjük a támogatásod.

Ne feledd, vásárlásoddal hozzásegítesz minket egy "saját" helyhez, ahol majd a hét szinte minden napján személyesen fejlődhetsz, tanulhatsz, és Te is része lehetsz egy pezsgő irodalmi közösségnek.
Kezdő írókurzus/tematika
27000 HUF  
I support
Támogatásod perceken belül
megjelenik az Alkotó számláján.
45.000 Ft helyett 27.000 Ft-ért (40% kedvezménnyel)

• Időtartam: 3 óra
• Online vagy személyes jelenlét
• Interaktív képzés
• Gyakorlati tudásmegosztás
• Hatféle képzés
• 30 perces konzultáció (ajándék)
• Írott tanagyag (jegyzet)

Kinek ajánljuk? Azoknak,
- akik egy ideje már kacérkodnak az írói álmaik megvalósításával,
- akik elhatározásra jutottak, és kiadnánk első kéziratukat,
- akiknek a fióka tele van a publikálásra váró írásokkal,
- akik tudatosan és felkészülten akarnak íróvá válni,
- akik szeretnének belelátni a hazai könyvszakma rejtelmeibe.

Választható kurzusok:
| Író leszek - Első lépések az íróvá válás útján
| Jogom van tudni - Szerzői jogok
| Irány a kiadó! - Mindent a szinopszisról
| Írói jelen-LÉT - Tudatos brandépítés
| Könyvmarketing alapok
| Így írd meg a regényed, így találsz kiadót - Kézirat-követelmény

Extrák: gyakorlófeladatok

Képzések kezdése: 2024. tavasz | 2024. nyár | 2024. ősz | 2024. tél

ÁTRUHÁZHAZÓ, ajándékba adható.

(Az online képzés korlátlan ideig visszanézhető, rögzítésre kerül.)
Haladó írókurzus/tematika
45000 HUF  
I support
Támogatásod perceken belül
megjelenik az Alkotó számláján.
75.000 Ft helyett 45.000 Ft-ért (40% kedvezménnyel)

• Időtartam: 6 óra
• Online vagy személyes jelenlét
• Interaktív képzés
• Gyakorlati tudásmegosztás
• Hatféle képzés
• +1 óra személyes konzultáció
• Írott tananyag (jegyzet)

Kinek ajánljuk? Azoknak,
- akik eldöntötték, hogy a kéziratuknak végre könyvformát kell öltenie,
- akik fejlesztenék az íráskészségüket, a porosodó kézirataikat,
- akik még több olvasóhoz szeretnének eljutni,
- akik tudatosan és felkészülten akarnak ismert íróvá válni,
- akik eredményesebb könyvmarketingre vágynak.

Választható kurzusok:
| Elég jó? - Mennyiség vs. minőség
| Röviden többet! - Mindent a novellákról
| Ilyet én is tudnék írni - Vezetett írás
| Önmagáért beszél - A párbeszédírás alapjai
| Szórakoztató irodalom - Zsáner-specifikáció
| Könyvmarketing - Írói közösségimédia tartalom

Extrák: gyakorlófeladatok

Képzések kezdése: 2024. tavasz | 2024. nyár | 2024. ősz | 2024. tél

ÁTRUHÁZHAZÓ, ajándékba adható.

(Az online képzés korlátlan ideig visszanézhető, rögzítésre kerül.)
PROFI ÍRÓKURZUS
50000 HUF Monthly
I support
Támogatásod perceken belül
megjelenik az Alkotó számláján.
Havi 100.000 Ft helyett 50.000 Ft (50% kedvezménnyel)

• Négy szemeszter
• Szemeszterenként öt hónap
• Tankönyv szemeszterenként
• Heti tananyag küldés
• Heti házifeladat
• Havi egy online foglalkozás (2 órás)
• Videós oktatási segédanyagok
• Elméleti és gyakorlati képzés
• Interaktív csoportfoglalkozások
• Havi egy személyes konzultáció
• Zárt Facebook csoporttagság
• Szemeszterenkénti vizsga

Tematika:
- Könyvszakmai ismeretek
- Szerzői jogi ismeretek
- Írói pályárálépés
- Írói brandépítés
- Könyvmarketing
- Irodalmi zsánerek
- Vezetett írás
- Dramaturgia
- Karakterépítés
- Párbeszédírás
- Zsáner-gyakorlatok
- "Hű-faktor" a regényben
- Szerkesztési gyakorlat (szerkesztői együttműködés)

Indulás: 2024. február (ezt követően havonta elkezdhető)

Negyedik szemeszter végére egy elkészített, nyomdailag előkészített kézirattal, könyvkiadási lehetőséggel fejezheti be a képzést a hallgatónk.

ÁTRUHÁZHAZÓ, ajándékba adható.
KISZE - BASIC Level
54000 HUF  
I support
Támogatásod perceken belül
megjelenik az Alkotó számláján.
90.000 Ft helyett 54.000 Ft-ért (40% kedvezménnyel)

• Időtartam: 5 hét
• Online és személyes képzési forma
• Gyakorlati oktatás
• Interaktív képzés
• Visszanézhető órai anyag
• Tananyag (jegyzet)

Kinek ajánljuk? Azoknak,
- akik szeretnének részesévé válni a minőségi magyar irodalom megszületésének, és a szöveggondozás a szívügyük,
- akik egy ideje már bétáznak, és szeretnének szakmai ismereteket szerezni, hogy végre a hobbijuk pénzt is hozzon a "konyhára",
- akik eddig autodidakta módon próbálták elsajátítani a szerkesztői szakma csinját-bínját, és szeretnének profin szerkeszteni,
- akik csalódtak az egyetemi szerkesztői képzésben, és végre szeretnének gyakorlati tudást szerezni, és megkezdeni/újrakezdeni az irodalmi szerkesztői pályájukat,
- az ÍRÓKNAK, aki szeretnének igényesebb kéziratokkal bekopogtatni a hazai kiadókhoz.

A szerkesztés a könyvkiadás legfontosabb lépése! A szintek egymásra épülnek, szintenként vizsga (oklevél). Kezd az alapozással.

Időtartam: 5 hét, 10 alkalom, heti 2x1,5 óra (hétközben) vagy heti 1x3 óra (hétvégén)

Tematika: könyvszakmai alapismeretek, szerzői jogi ismeretek, könyvkiadás folyamata, szerkesztői folyamatok ismertetése, szerkesztési alapok, tipikus írói hibák, zsáner jellemzők, rövidebb szövegek szerkesztése (gyakorlat)

Extrák: feladatgyűjtemény, kötetlen csoporttalálkozók.

Az oktatások online és személyes jelenléttel történnek, 80-20 % arányban. A személyes jelenlét oktatási teremben zajlik, budapesti helyszínnel.

Minden online óráról felvétel készül, amelyet a résztvevők meg fognak kapni, így bármikor visszanézhetik őket, átismételhetik az anyagot, vagy ha hiányoztak, akkor be tudják pótolni az óra anyagát.

A legkorábbi kurzus kezdési ideje: 2023. október 31. kedd, 18 h.

ÁTRUHÁZHAZÓ, ajándékba adható.
KISZE - ADVANCED Level
210000 HUF  
I support
Támogatásod perceken belül
megjelenik az Alkotó számláján.
350.000 Ft helyett 210.000 Ft-ért (40% kedvezménnyel)

• Időtartam: 15 hét
• Online és személyes képzési forma
• Gyakorlati oktatás
• Interaktív képzés
• Visszanézhető órai anyag
• Tananyag (jegyzet)

Kinek ajánljuk? Azoknak,
- akik szeretnének részesévé válni a minőségi magyar irodalom megszületésének, és a szöveggondozás a szívügyük,
- akik egy ideje már bétáznak, és szeretnének szakmai ismereteket szerezni, hogy végre a hobbijuk pénzt is hozzon a "konyhára",
- akik eddig autodidakta módon próbálták elsajátítani a szerkesztői szakma csinját-bínját, és szeretnének profin szerkeszteni,
- akik csalódtak az egyetemi szerkesztői képzésben, és végre szeretnének gyakorlati tudást szerezni, és megkezdeni/újrakezdeni az irodalmi szerkesztői pályájukat,
- az ÍRÓKNAK, aki szeretnének igényesebb kéziratokkal bekopogtatni a hazai kiadókhoz.

A szerkesztés a könyvkiadás legfontosabb lépése! A szintek egymásra épülnek, szintenként vizsga (oklevél). A tudás elmélyítése megvolt. Jöhet a következő szint.

Időtartam: 15 hét, 30 alkalom, heti 2x1,5 óra (hétközben) vagy heti 1x3 óra (hétvégén)

Tematika:
BASIC szintre épülő képzés + egy teljes kézirat csoportos szerkesztése (gyakorlat), közös és önálló szerkesztési gyakorlatok.

Extrák: feladatgyűjtemény, kötetlen csoporttalálkozók.

Az oktatások egymásra épülnek, így az Advanced magában foglalja a Basic csomag ismereteit és árát.

Az oktatások online és személyes jelenléttel történnek, 80-20 % arányban. A személyes jelenlét oktatási teremben zajlik, budapesti helyszínnel.

Minden online óráról felvétel készül, amelyet a résztvevők meg fognak kapni, így bármikor visszanézhetik őket, átismételhetik az anyagot, vagy ha hiányoztak, akkor be tudják pótolni az óra anyagát.

A legkorábbi kurzus kezdési ideje: 2023. október 31. kedd, 18 h.

ÁTRUHÁZHAZÓ, ajándékba adható.
KISZE - HIGH Level
467500 HUF  
I support
Támogatásod perceken belül
megjelenik az Alkotó számláján.
935.000 Ft helyett 467.500 Ft-ért (50% kedvezménnyel)

• Időtartam: 30 hét
• Online és személyes képzési forma
• Gyakorlati oktatás
• Írott tananyag (jegyzet)
• Interaktív képzés
• Visszanézhető órai anyag

Kinek ajánljuk? Azoknak,
- akik szeretnének részesévé válni a minőségi magyar irodalom megszületésének, és a szöveggondozás a szívügyük,
- akik egy ideje már bétáznak, és szeretnének szakmai ismereteket szerezni, hogy végre a hobbijuk pénzt is hozzon a "konyhára",
- akik eddig autodidakta módon próbálták elsajátítani a szerkesztői szakma csinját-bínját, és szeretnének profin szerkeszteni,
- akik csalódtak az egyetemi szerkesztői képzésben, és végre szeretnének gyakorlati tudást szerezni, és megkezdeni/újrakezdeni az irodalmi szerkesztői pályájukat.

A szerkesztés a könyvkiadás legfontosabb lépése! A szintek egymásra épülnek, szintenként vizsga (oklevél).

Azt hiszed, már mindent tudsz? Hidd el, tudunk még újat tanítani.

Időtartam: 30 hét, 60 alkalom, heti 2x1,5 óra (hétközben) vagy heti 1x3 óra (hétvégén)

Tematika: Advanced szintre épülő képzés + önálló kéziratszerkesztés (szerzői kapcsolattartással, pályaindítás.

Extrák: feladatgyűjtemény, kötetlen csoportfoglalkozások.

Az oktatások egymásra épülnek, így az Advanced magában foglalja a Basic csomag ismereteit és árát, a High csomag pedig a Basic és az Advanced csomag tartalmát és árát is.

Az oktatások online és személyes jelenléttel történnek, 80-20 % arányban. A személyes jelenlét oktatási teremben zajlik, budapesti helyszínnel.

Minden online óráról felvétel készül, amelyet a résztvevők meg fognak kapni, így bármikor visszanézhetik őket, átismételhetik az anyagot, vagy ha hiányoztak, akkor be tudják pótolni az óra anyagát.

A legkorábbi kurzus kezdési ideje: 2023. október 31. kedd, 18 h.

ÁTRUHÁZHAZÓ, ajándékba adható.